RSS SKIPR RSS-feed

 • Amarant verwelkomt nieuwe bestuurder 22 oktober 2019
  Peter van den Broek is per 1 februari 2020 benoemd tot lid van de raad van bestuur bij Amarant. Hij volgt Erik-Jan Borgmeijer op, die deze functie sinds 1 juli 2019 ad interim vervult. Peter van den Broek vormt samen met Ronald Helder, voorzitter, het collegiaal bestuur.
 • NVA doet melding van zorgfraude bij het CBR 22 oktober 2019
  De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft melding gedaan van zorgfraude bij het CBR. Dat meldt de NVA op haar website.
 • Middin en Orion melden fusieplannen bij ACM 22 oktober 2019
  De aanbieder van gehandicaptenzorg Midden en Orion willen hebben op 7 oktober toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om te fuseren. De twee partijen maakten hun plannen dit voorjaar wereldkundig.
 • Nepverpleegkundigen bestelen ouderen onder mom bloedprikken 22 oktober 2019
  In Utrecht zijn dieven actief die zich voordoen als verpleegkundigen die thuis bloed komen prikken. De dieven hebben al drie bejaarde slachtoffers gemaakt van wie ze de pinpas stalen om vervolgens geld op te nemen.
 • NZa tikt Zorg en Zekerheid op de vingers 22 oktober 2019
  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geeft verzekeraar Zorg en Zekerheid een waarschuwing omdat zij wijzigingen in de zorginkoop van hulpmiddelen in 2018 niet volgens de regels bekend hebben gemaakt. De overtreding kwam aan het licht na een handhavingsverzoek.
 • 'Farmaceuten opiatencrisis VS schikken' 22 oktober 2019
  De Amerikaanse medicijndistributeurs AmerisourceBergen, Cardinal, McKesson en de Israëlische farmaceut Teva maken maandag een schikkingsakkoord bekend. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. De bedrijven zouden maandag voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen vanwege hun aandeel in de opiatencrisis.
 • 'Maastricht UMC financieel zwakste umc, Radboudumc beste' 22 oktober 2019
  Accountantsbureau BDO geeft Maastricht UMC als enige van de acht umc's een onvoldoende voor financiële gezondheid: een vijf. Nummer één is Radboudumc.
 • Chirurg VUmc start nieuwe Gender Clinic 22 oktober 2019
  Genderchirurg Mark-Bram Bouman heeft de eerste zelfstandige chirurgische kliniek in Nederland opgericht die zich specifiek richt op transgenderpersonen. Gender Clinic in Bilthoven wil een antwoord geven op de lange wachtlijsten voor operaties in andere centra.
 • 'Stijgend aantal freelancers remt omlaag krijgen zorgkosten' 22 oktober 2019
  De afgelopen jaar is het aantal zzp’ers in de zorgsector met zeventig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel, opgevraagd door BNR. Het aantal freelancers in de zorg stijgt, en het lukt zorginstellingen niet om de hoge kosten te drukken.
 • Bruins maakt nieuwe medicijnen sneller bereikbaar 22 oktober 2019
  De toegang voor patiënten tot nieuwe medicijnen voor ernstige en vaak zeldzame aandoeningen, zoals weesgeneesmiddelen, wordt beter. heeft minister Bruins (Medische Zorg) besloten.
 • GGD: klimaatakkoord heeft ongezonde effecten 22 oktober 2019
  Bij de bouw van windmolens, biomassacentrales en warmtepompen zijn er veel risico's voor de gezondheid, schrijven de GGD's in een brief aan minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat).
 • Stewardessen helpen handje in verpleeghuis 21 oktober 2019
  In een verpleeghuis in Amsterdam-Noord lopen regelmatig stewards en stewardessen rond om een handje te helpen. Het is voor de KLM-medewerkers een manier om weer te wennen aan het bieden van service na een operatie of burn-out.
 • Dit jaar bijna dertig miljoen geboekt voor preventie 21 oktober 2019
  Dit jaar wordt er 27 miljoen euro uitgegeven aan de uitvoering van het Nationaal Preventieakkoord. Dat verwacht staatssecretaris Blokhuis (VWS). Het budget komt voor uit de middelen die vanuit het Regeerakkoord beschikbaar zijn gesteld, zo schrijft de staatsecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.
 • Minister trekt nog eens 250 miljoen extra uit voor verpleeghuiszorg 21 oktober 2019
  Minister De Jonge trekt opnieuw meer geld uit voor de verpleeghuiszorg. Het gaat voor 2019 om 250 miljoen euro extra, waarvan 190 miljoen structureel en 60 miljoen incidenteel. Het geld is bedoeld om de groeiende wachtlijsten voor een plek in het verpleeghuis te bestrijden. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
 • Zuyderland stelt nieuwbouw vijf jaar uit 21 oktober 2019
  Zuyderland stelt de nieuwbouw van haar ziekenhuis in Heerlen vijf jaar uit. Bovendien wordt die nieuwbouw half zo groot.
 • Nieuwe Waterweg Noord krijgt verloskundig triagecentrum 21 oktober 2019
  Het Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Coöperatie VeRVe, verloskundigen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord, gaan samenwerken in een nieuw Verloskundig Prenataal Triage Centrum. Hiertoe hebben ze onlangs een intentieovereenkomst getekend.
 • Opnamestop GGNet voor patiënten Zilveren Kruis 21 oktober 2019
  GGNet stelt vanaf vandaag een patiëntenstop in voor patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis. Hieronder vallen ook Prolife, FBTO, Interpolis, De Friesland, Avero Achmea, One Underwriting Health en Ziezo.
 • SAZ zetten volgende stap in samen leren van calamiteiten 21 oktober 2019
  De 28 regionale ziekenhuizen verenigd in de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen delen sinds begin dit jaar hun calamiteitenrapportages. Nu starten ze samen met het Nivel een onderzoek naar de inzichten die hieruit voortvloeien.
 • Aanwijzing IGJ voor begeleidingscentrum Scharendijke 21 oktober 2019
  Christelijk begeleidingscentrum Aan de Hand in Scharendijke heeft een aanwijzing gekregen van de IGJ. Het centrum biedt onder meer logeeropvang aan kinderen met autisme of een psychisch aanverwante stoornis.
 • Assen weigert invoering wmo-abonnement 21 oktober 2019
  De gemeente Assen gaat op 1 januari het wmo-abonnementstarief voor algemene voorzieningen niet invoeren: "We krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, maar kunnen steeds minder sturen."