RSS SKIPR RSS-feed

 • Dytter: snel een goede en betaalbaardere zorgverlener inschakelen 11 september 2020
  Het begon allemaal toen André voor Microsoft Health Care internationaal werkte en zijn vader Alzheimer bleek te hebben. Er moest direct iets gebeuren.
 • ‘Nederlandse zorg is koploper Europa, maar digitalisering gaat niet snel genoeg’ 11 september 2020
  De Nederlandse gezondheidszorg is een digitale voorloper binnen Europa, zo blijkt uit een groot onderzoek van Deloitte. Toch verloopt de digitalisering langzamer dan we hopen, zegt Mathijs Boom van Deloitte. Dat komt onder andere doordat de Nederlandse zorg erg intern gericht is, op processen binnen de organisaties, en minder op service en communicatie met de […]
 • Martin Schalij in raad van bestuur van LUMC 11 september 2020
  Per 1 januari treedt Martin Schalij toe tot de raad van bestuur van het LUMC. Hij wordt de vierde bestuurder. Schalij blijft een dag per week werkzaam als cardioloog.
 • Outsourcing bij AAG, een andere kijk op bedrijfsvoering 11 september 2020
  Het is een uitdaging om aandacht te hebben voor zaken die belangrijk en bepalend zijn voor de toekomst. Dan is het fijn om te kunnen vertrouwen op een partner aan wie u uw hele administratie uit handen kunt geven.
 • De Jonge: krapte in testcapaciteit houdt nog even aan 11 september 2020
  De huidige krapte in het Nederlandse coronatestbeleid zal waarschijnlijk nog even aanhouden. Dat verwacht minister Hugo de Jonge. "Deze weken zullen nog even krappe weken zijn."
 • MUMC behandelt aderverkalking en hartritmestoornis in één kijkoperatie 11 september 2020
  Chirurgen in het MUMC kunnen in één kijkoperatie patiënten behandelen aan zowel aderverkalking als een hartritmestoornis. Hierdoor is een tweede operatie niet nodig en heeft de patiënt een kortere hersteltijd en minder pijn.
 • Rijnmond krijgt subsidie voor gegevensuitwisseling geboortezorg 11 september 2020
  Vijftig organisaties in de regio Rijnmond krijgen de VIPP Babyconnect subsidie van VWS om digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren. Het is de tweede regio die reze subsidie krijgt.
 • Orthopeed in raad van bestuur St. Anna Zorggroep 11 september 2020
  Orthopedisch chirurg Thea Sijbesma treedt per 1 oktober toe tot de raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep in Geldrop en Eindhoven. Daarmee breidt de rvb uit van twee naar drie personen.
 • Actieplan Kanker en Leven: nazorg moet beter 11 september 2020
  De zorg voor klachten na kanker moet en kan beter. Nazorg voor kankerpatiënten moet al beginnen bij de diagnose. Dat stellen patiëntenorganisaties, zorgprofessionals en onderzoekers in een Nationaal Actieplan Kanker & Leven.
 • Dertien leden Groningse studentenvereniging besmet met corona 11 september 2020
  Dertien leden van Navigators Studentenvereniging Groningen (NSG) zijn positief getest op het coronavirus. In overleg met de GGD is besloten alle verenigingsactiviteiten tot nader order stil te leggen. Dat heeft de vereniging via een persbericht op de website bekendgemaakt.
 • Gerlach Cerfontaine zwaait af als voorzitter VvAA 11 september 2020
  Gerlach Cerfontaine neemt op 6 oktober afscheid als bestuursvoorzitter van Vereniging VvAA. De functie van bestuursvoorzitter wordt tijdelijk waargenomen door Willem Veerman, huisarts en vicevoorzitter van het bestuur van VvAA.
 • Friese zorgmedewerkers krijgen VR-training voor tweede golf 11 september 2020
  Het Expertiseteam Corona Friesland zet virtual reality in om zorgmedewerkers voor te bereiden op de tweede golf van het coronavirus. De VR-techniek wordt ingezet om trainingen te geven.
 • Inspectie: reguliere zorg moet door bij tweede golf 10 september 2020
  De medische specialistische zorg heeft vanaf maart haar verantwoordelijkheden en taken ‘op goede wijze uitgevoerd’, concludeert de IGJ in de sectorrapportage medisch specialistische zorg. Wel constateert de IGJ dat de onderlinge informatie-uitwisseling ‘complex’ was. Ook is de inspectie van oordeel dat bij een tweede golf de reguliere zorg zo veel mogelijk voorgezet moet worden.
 • Vrijwel alle coronatestlocaties zitten vol 10 september 2020
  Het is momenteel heel moeilijk om een afspraak te maken voor een coronatest. Van de ruim honderd testlocaties in Nederland zijn er maar vier die in de komende 48 uur nog genoeg ruimte hebben, bevestigt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland na een bericht van de NOS. Tien andere locaties zitten bijna volgeboekt voor de […]
 • Duurzaamheid als businessmodel om medicijnverspilling tegen te gaan 10 september 2020
  In Nederland zijn er initiatieven tussen apothekers om gebruik te maken van elkaars pieken en dalen in voorraden, PharmaSwap bijvoorbeeld, en er zijn pilots om niet-gebruikte medicijnen in te nemen en opnieuw uit te geven
 • Gommers: motivatie verpleegkundigen is geknakt 10 september 2020
  Verpleegkundigen zijn hun motivatie kwijtgeraakt en dat komt door het uitblijven van waardering, bijvoorbeeld met een loonsverhoging. Daarom zijn ze minder bereid om in actie te komen bij een tweede golf van de corona-uitbraak. Dat zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). "We hebben al een tekort aan mensen. In […]
 • Verpleegkundigen buitenspel bij ‘stroeve’ opschaling IC’s 10 september 2020
  Verpleegkundigen worden niet of nauwelijks gehoord bij de voorbereidingen voor opschaling van de IC-capaciteit. Blijkens een peiling van V&VN heeft 70 procent geen stem in de plannen voor de opvang van Covid-patiënten. Ook komen onderwerpen als flexibele roosters, kinderopvang, loopbaanperspectief of een andere inschaling amper aan bod. Mede daardoor verloopt de opschaling ‘stroef’, aldus V&VN.
 • ‘Nederlandse zorgstelsel is een van de beste van Europa’ 10 september 2020
  Het Nederlandse zorgstelsel functioneert als één van de beste in Europa. Nederland heeft een bovengemiddeld kwalitatieve en toegankelijke zorg.
 • Zorgkantoren voor de rechter vanwege lagere vergoeding zorgaanbieders 10 september 2020
  Voor de rechtbank in Den Haag dient donderdagochtend een zaak van zorgaanbieders tegen zorgkantoren. Zorgkantoren, die de Wet langdurige zorg uitvoeren, kopen zorg bij die aanbieders. Al langere tijd betaalden ze 4 procent minder dan de werkelijke kosten, maar konden de aanbieders extra geld verdienen door extra goede prestaties te leveren, bijvoorbeeld op het gebied […]
 • ‘Personeelstekort op ic’s kan probleem worden bij tweede golf’ 10 september 2020
  Het is onzeker of de capaciteit op intensivecare-afdelingen bij een nieuwe coronagolf in het najaar kan worden opgeschaald. Er is mogelijk niet genoeg personeel en dat komt weer doordat ziekenhuizen hen niet tegemoet willen komen, zo waarschuwt verpleegkundigenorganisatie V&VN in het AD.