RSS SKIPR RSS-feed

 • Skipr Q&A: Stel vragen over (ziekenhuis)zorg van de toekomst 14 januari 2021
  Dat de zorg moet veranderen om deze in de toekomst ook betaalbaar te houden, is wel duidelijk. Opvang in de regio, zorg op afstand, efficiënt organiseren en (ziekenhuis)zorg aan huis verlenen worden al onderzocht en op kleine schaal toegepast. Is dit hoe we de totale medisch specialistische zorg moeten gaan vormgeven? En zo ja, hoe […]
 • RIVM registreert 6575 nieuwe coronabesmettingen 14 januari 2021
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 6575 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er meer dan een dag eerder, toen volgens bijgestelde cijfers 6138 gevallen werden gemeld. Het aantal positieve testresultaten dat het instituut tussen woensdag- en donderdagochtend noteerde, ligt ongeveer in lijn met het gemiddelde van afgelopen week.
 • VVD wil houtskoolschets acute zorg bijwerken 14 januari 2021
  De VVD neemt afstand van de houtskoolschets acute zorg. VVD-Kamerlid Hayke Veldman verwacht dat de schets grondig wordt bijgewerkt.
 • Circa 1300 besmettingen ontdekt dankzij CoronaMelder 14 januari 2021
  Iets meer dan 1300 mensen in Nederland zijn er in de afgelopen weken dankzij een waarschuwing van de CoronaMelder achtergekomen dat ze het coronavirus hadden opgelopen. Ze waren zelf nog niet ziek, maar kregen een waarschuwing dat ze in de buurt van een positief geteste persoon waren geweest en lieten zich daarom testen.
 • NVZ bepleit aparte pot voor dure geneesmiddelen 14 januari 2021
  De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vraagt de politiiek om binnen de zorgbegroting een apart financieel kader voor dure geneesmiddelen in het leven te roepen. Ook moet de overheid producenten zwaardere transparantievereisten opleggen. De maatregelen moeten het aanbod aan zorg en geneesmiddelen veilig stellen.
 • VWS wil complexe zorg voor ouderen in één stelsel: Zvw 14 januari 2021
  Alle complexe medisch-generalistische zorg moet worden ondergebracht in één stelsel, bij voorkeur de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat schrijft minister Van Ark (Medische Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer als reactie op een advies van de NZa.
 • Zorginstituut: farmaceut misbruikt regels met duur medicijn 14 januari 2021
  De farmaceut Lupin vraagt veel te veel geld voor het middel Namuscla, een medicijn voor een zeldzame spierziekte. Het bedrijf maakt misbruik van de regels, vindt het Zorginstituut Nederland, dat het basispakket samenstelt. Het instituut adviseert om Namuscla dan ook niet in het basispakket voor zorgverzekeringen op te nemen. Het is aan minister Tamara van […]
 • Zbc’s krijgen vergoeding voor ‘uitlenen’ personeel bij coronazorg 14 januari 2021
  Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) hebben afspraken gemaakt over het inzetten van personeel van zelfstandige behandelcentra (zbc’s) in ziekenhuizen. Klinieken die hun medewerkers uitlenen – en daarvoor hun eigen zorg afschalen – worden voortaan door de zorgverzekeraars financieel gecompenseerd.
 • Toekomstvisie zorg in Twente gepresenteerd 14 januari 2021
  Twentse zorg- en welzijnsorganisaties, veertien gemeenten, GGD, Menzis en burgercoöperatie Twentse Noabers hebben samen een visie op de toekomst van de zorg in Twente ontwikkeld. In de visie ‘Twente Beter’ hebben de partijen gezamenlijke doelen gesteld en concrete acties afgesproken.
 • Catharina Ziekenhuis neemt tweede PET-CT scanner in gebruik 14 januari 2021
  Het Catharina Ziekenhuis heeft een tweede hypermoderne PET-CT scanner van Siemens in gebruik genomen. De vraag naar nucleair geneeskundige diagnostiek neemt toe, zegt nucleair geneeskundige Nanda Louwers-Smulders: “In ons ziekenhuis behandelen we een groot aantal kanker- en hart- en vaatpatiënten. Deze nieuwe PET-CT heeft verbeterde digitale technologie en software en is daarmee sneller, beter en […]
 • Pfizer onderzoekt of vaccin ook goed blijft buiten superdiepvries 14 januari 2021
  Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech hoeft mogelijk toch niet in extreme kou bewaard te worden. De fabrikant onderzoekt of het in de koelkast langer goed blijft. Daardoor zou bijvoorbeeld ook de huisarts er misschien mee kunnen gaan inenten.
 • Voorzichtig optimisme over effectiviteit CoronaMelder 14 januari 2021
  Een evaluatie van het gebruik en de effectiviteit ervan schetst een gematigd positief beeld. Om CoronaMelder verder te verbeteren organiseert VWS een jacht op bugs en fouten in de app. De app CoronaMelder is inmiddels door 4,5 miljoen Nederlanders gedownload.
 • J&J denkt coronavaccin in maart beschikbaar te hebben 14 januari 2021
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) verwacht dat zijn coronavaccin in maart beschikbaar zal zijn. Nog deze maand, of uiterlijk begin februari, denkt het bedrijf gegevens over de efficiëntie te kunnen delen. Dat zei het hoofd van de wetenschapsdivisie, Paul Stoffels, tegen persbureau Reuters.
 • Koolman: ‘Nationaal testweekend kan weken lucht geven’ 14 januari 2021
  Een nationaal testweekend waarin elke Nederlander kan worden getest op corona is een serieuze optie, in afwachting van de verwachte effecten van de vaccinaties op de iets langere termijn. Dat zeggen meerdere partijen tegen BNR.
 • Met een goed vaccinatieprotocol kunt u direct verder 14 januari 2021
  Implementeer een goed vaccinatieprotocol. Download deze hier.
 • Uitbraken bij 25 Drentse verzorghuizen en woonzorgcentra 14 januari 2021
  Bij 25 Drentse verzorghuizen en woonzorgcentra zijn uitbraken van het coronavirus. De nood is inmiddels zo hoog dat vanaf donderdag Defensie helpt bij woonzorgcentrum Weidesteyn in Hoogeveen, maakte veiligheidsregio Drenthe bekend.
 • CoronaMelder werkt tijdelijk niet, meldingen komen later 14 januari 2021
  De CoronaMelder kampt met een gedeeltelijke storing. Mensen met een Android-telefoon kunnen momenteel niet worden gewaarschuwd dat ze in de buurt zijn geweest bij iemand die positief is getest. De meldingen gaan niet verloren, ze komen alleen wat later, laat het ministerie van Volksgezondheid weten. Gebruikers met een iPhone hebben er geen last van.
 • Huisartsen niet onder indruk van brief Viruswaarheid 14 januari 2021
  Huisartsen zijn niet onder de indruk van een brief die de actiegroep Viruswaarheid heeft bezorgd bij sommige leden van deze beroepsgroep. Enkele artsen hebben melding gemaakt van de brief, over vaccinatie tegen het coronavirus, bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), zegt een woordvoerster naar aanleiding van berichtgeving door de NOS.
 • Ruim 11.000 inwoners Lansingerland hebben afspraak coronatest 14 januari 2021
  Meer dan 11.000 inwoners van de gemeente Lansingerland hebben al een afspraak gemaakt voor een coronatest. Dat heeft burgemeester Pieter van de Stadt gezegd in een vraaggesprek met de lokale omroep RTV Lansingerland.
 • Meer dan 6000 nieuwe coronagevallen 13 januari 2021
  Na vijf achtereenvolgende dagen waarop het aantal coronagevallen daalde, is het aantal woensdag weer iets gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend werden 6148 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).