RSS SKIPR RSS-feed

 • Brabant wil dat ook Q-koortspatiënt naar speciale polikliniek kan 6 april 2024
  De provincie Noord-Brabant gaat politiek Den Haag wijzen op het belang van een speciale polikliniek waar niet alleen mensen met langdurige klachten door corona, maar ook Q-koortspatiënten terechtkunnen. Wij steunen het Bernhoven ziekenhuis (Uden) dat zo'n expertisecentrum wil beginnen, gaf gedeputeerde Saskia Boelema (gezondheid) vrijdag te kennen.
 • Dijklander Ziekenhuis wil compensatie van Rijkswaterstaat vanwege wegwerkzaamheden 5 april 2024
  Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft Rijkswaterstaat om een vergoeding gevraagd voor kosten die gemaakt moeten worden door de langdurige werkzaamheden aan de brug van de A7, meldt het ziekenhuis vrijdag desgevraagd. Ook is "financiële compensatie gevraagd voor het verwachte productieverlies. Deze compensatie moet ervoor zorgen dat wij op korte en lange termijn onze zorg […]
 • Bert Hilverda nieuw lid raad van toezicht Noordwest Ziekenhuisgroep 5 april 2024
  Bert Hilverda is per 1 april 2024 benoemd tot lid van de raad van toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep. Hij zal binnen de raad Dagmar Enklaar opvolgen van wie in mei 2024 de zittingstermijn afloopt.
 • Zeeland uit bij ziekenhuis zorg over sluiting kliniek Zierikzee 5 april 2024
  Het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) heeft bij de directie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz) de zorgen kenbaar gemaakt over de voorgenomen sluiting van de polikliniek in Zierikzee.
 • Wetswijziging: gedragscode moet grensoverschrijdend gedrag tegengaan 5 april 2024
  Vakbond FNV is verheugd over een wetsvoorstel dat bedrijven en organisaties verplicht stelt een gedragscode te maken over hoe je met elkaar omgaat op de werkvloer. In deze gedragscode staan ook de consequenties beschreven van grensoverschrijdend gedrag, zoals waarschuwingen, schorsingen en ontslag. De wettelijke verankering van een gedragscode moet werknemers bovendien een sterkere positie geven […]
 • Oud-Kamervoorzitter wordt bestuurder zorginstelling Haarlem 5 april 2024
  Vera Bergkamp, die tot december voorzitter van de Tweede Kamer was, heeft een nieuwe baan. Ze wordt bestuurder van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans.
 • Twentse zorgbestuurder persoonlijk aansprakelijk na bankroet 5 april 2024
  De voormalige directeuren van Alera Zorg uit Hengelo worden persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de financiële schade na het faillissement, meldt RTV Oost.
 • Commissie onder Tamara van Ark toetst uitvoering Hervormingsagenda 5 april 2024
  Een commissie van deskundigen gaat het Rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten adviseren over de uitvoering van de het hervormingsplan voor de jeugdzorg, de Hervormingsagenda Jeugd. De commissie is op 2 april ingesteld.
 • ING: Vooral tien tot twintig jaar oude ziekenhuizen moeilijk te verduurzamen 5 april 2024
  Vooral voor Tien tot twintig jaar oude ziekenhuizen is het moeilijk om te verduurzamen, schrijft ING in een nieuw rapport. 
 • IGJ tikt tandartsen op de vingers, vaccinatieregistratie hepatitis B moet beter 5 april 2024
  Tandartspraktijken moeten beter bijhouden of hun medewerkers gevaccineerd én voldoende beschermd zijn tegen hepatitis B, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
 • Philips meldt probleem met beademingsapparaat 5 april 2024
  Philips waarschuwt voor problemen met zijn Trilogy-beademingsapparaten die ziekenhuizen gebruiken. Door een fout kan bij deze apparaten een alarm voor een lege batterij of stroomuitval afgaan. Daardoor stopt in bepaalde gevallen de beademing, wat volgens Philips ernstige gevolgen kan hebben voor de patiënt als zorgmedewerkers niet ingrijpen.
 • Bestuurder verlaat Mutsaersstichting na klein jaar 5 april 2024
  Operationeel bestuurder Ellis Jeurissen neemt eind juni afscheid van de Mutsaersstichting. In een toelichting zegt ze dat vrij snel na de start van haar aanstelling in september vorig jaar duidelijk werd "dat de functieomschrijving waartegen ik ja had gezegd vrijwel in het niet viel bij de enorme opgave die er lag". 
 • Helder: cruciale ggz mag nergens meer verdwijnen vanwege geld 4 april 2024
  Minister Conny Helder heeft met zorgaanbieders en verzekeraars voor de zorginkoop over 2025 afgesproken dat voor de zorgvormen acute zorg, outreachende zorg, beveiligde zorg, klinische zorg en hoogspecialistische zorg geen aanbod mag verdwijnen vanwege financiële redenen. 
 • Bestuurder René Medema start bij Prinses Máxima Centrum 4 april 2024
  René Medema op 1 april begonnen als nieuwe Chief Scientific Officer van het Prinses Máxima Centrum. Hij neemt zijn onderzoeksgroep met zich mee.
 • Meer euthanasiegevallen gemeld, ook vaker om psychische redenen 4 april 2024
  Ook vorig jaar zijn weer meer euthanasieverzoeken ingewilligd in Nederland. Het aantal gemelde gevallen van euthanasie steeg met 4 procent tot 9068. Dat is 5,4 procent van alle mensen die in Nederland overleden, zo maken jaarcijfers van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE) duidelijk. Uit de cijfers blijkt dat euthanasie om ernstig psychisch lijden te beëindigen […]
 • Van Ooijen: vertrouwen in vaccinaties nam ook voor corona al af 4 april 2024
  Alle discussies over de coronavaccins hebben een nadelige invloed gehad op de bereidheid van ouders om hun kinderen te laten inenten tegen besmettelijke ziektes, erkent staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid). Maar hij waakt ervoor een direct verband te leggen, omdat die dalende trend volgens hem al eerder was ingezet.
 • ACM: Geen uitsluiting zelfstandige klinieken in Groningse zorgsamenwerking 4 april 2024
  Zelfstandige behandelcentra worden niet uitgesloten in de samenwerking die drie ziekenhuizen in de regio Groningen en drie zorgverzekeraars zijn aangegaan, concludeer de Autoriteit Consument & Markt, nadat Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) een klacht had ingediend over deze samenwerking.
 • Minister Helder wil voor 2025 bekostiging verkennende gesprekken regelen 4 april 2024
  Demissionair VWS-minister Conny Helder wil een aparte prestatie optuigen voor de inzet van ggz-professionals voor het verkennende gesprek. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Helder reageert hiermee op de noodkreet van GGz Breburg in Zorgvisie.
 • VWS hield mondkapjesonderzoek tegen 4 april 2024
  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft begin 2021 uitgebreid forensisch onderzoek naar de winstmarge van Sywert van Lienden en partners op hun mondkapjesdeal met de overheid tegengehouden. Dat blijkt uit interne documenten die VWS openbaar heeft gemaakt.
 • Ggz-partijen: wachtlijsten zijn onacceptabel hoog 4 april 2024
  De lange wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn onacceptabel. Dat zeggen branchevereniging de Nederlandse ggz, cliëntenorganisatie MIND, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ze willen dat zorgverzekeraars en de overheid in actie komen, want "ggz-patiënten zijn de dupe van de marktwerking en het inkoopproces in de zorg".