RSS SKIPR RSS-feed

 • Aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder naar bijna 6.000 22 oktober 2021
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 5903 nieuw bevestigde coronagevallen geteld. Dat is alweer een fikse stijging ten opzichte van een dag eerder, toen het er volgens het inmiddels gecorrigeerde aantal 5203 waren.
 • Vrouwen kunnen weer bevallen in ziekenhuis Zutphen 22 oktober 2021
  Vrouwen kunnen weer bevallen in ziekenhuis Gelre in Zutphen. De afdeling verloskunde gaat aanstaande maandag weer open, na een sluiting van meer dan een maand. "Gelre heeft het personeelstekort op de afdeling weten op te lossen", laat het ziekenhuis weten.
 • Bergman neemt The Hand Clinic over 22 oktober 2021
  Wanneer de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het goedkeurt, neemt Bergman Clinics de Amsterdamse focuskliniek The Hand Clinic over. Door de overname breidt Bergman Clinics haar specifieke zorgaanbod op het bewegingsapparaat verder uit.
 • NU’91 en FNV oneens over eisen nieuwe cao vvt 22 oktober 2021
  NU’91 heeft donderdag andere eisen voor een nieuwe cao voor de vvt op tafel gelegd dan de FNV. De FNV wil er 150 euro per maand bij voor iedereen, NU’91 eist een loonsverhoging van 3 à 4 procent plus flinke extra’s alleen voor verplegenden en verzorgenden: bovenop die 3 à 4 procent moet deze groep […]
 • Bijna 120 nieuwe coronapatiënten op verpleegafdelingen 22 oktober 2021
  De verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen namen afgelopen etmaal 118 nieuwe mensen met een coronabesmetting op. Het is voor het eerst sinds eind juli dat het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen op één dag 100 of hoger is.
 • Digitale tool helpt partner van IC-patiënt bij verwerking 22 oktober 2021
  30 tot 50 procent van de naasten van intensive care-patiënten houdt tot maanden na de opname van hun dierbare psychische klachten. Het nazorgteam van de intensive care van het Erasmus MC ontwikkelt voor hen een e-health-interventie, waarmee zij hun mentale gezondheid kunnen monitoren en verbeteren, meldt het Erasmus MC.
 • Martini ziekenhuis vergroot opnamecapaciteit 22 oktober 2021
  Het Groningse Martini Ziekenhuis heeft de capaciteit vergroot door een nieuw opnameproces. Patiënten kunnen vanuit een comfortabele wachtruimte, de “Opname Lounge”, lopend naar het operatiecentrum. Hierdoor kunnen meer patiënten geopereerd worden en de patiënten vinden dit prettig en ontspannen.
 • Koningin Máxima opent vernieuwd Amphia ziekenhuis 22 oktober 2021
  Hare Majesteit Koningin Máxima zal 17 november 2021 het Amphia ziekenhuis in Breda (her)openen. Dan is de nieuwbouw aan de vestiging in Molengracht, waar sinds 2016 aan gewerkt is, helemaal af.
 • De Nederlandse Farmaceutische Zorggroep jubileert 22 oktober 2021
  De Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ) bestaat 10 jaar. NFZ sluit contractering- en vergoedingsissues overeenkomsten met zorgverzekeraars waar zorgaanbieders in kunnen participeren. Daarnaast is het een expertisecentrum binnen de farmacie.
 • Minder angstige kinderen in het Bravis ziekenhuis 22 oktober 2021
  Met één druk op de knop een ziekenhuisruimte omtoveren tot een aquarium, de Efteling of een dierentuin. Dat is in het Bravis ziekenhuis mogelijk met behulp van de Qwiek.up projecties. Deze projecties en bijpassende geluiden zorgen voor ontspanning én vooral afleiding. 
 • Nieuwe meetmethode brengt hartvaten nauwkeuriger in beeld 22 oktober 2021
  Onderzoekers van het Catharina Hart- en Vaatcentrum hebben samen met de Technische Universiteit Eindhoven een meetmethode ontwikkeld om de haarvaten van het hart te analyseren. Cardiologen kunnen met deze methode nauwkeurigere diagnoses stellen.
 • Autonomieversterkende therapie even effectief als CGT voor angststoornissen 22 oktober 2021
  Eén op de vijf Nederlanders krijgt eens in zijn leven te maken met een angststoornis. Bijna de helft van de patiënten herstelt niet volledig met de enige gangbare behandeling: cognitieve gedragstherapie (CGT). Promovenda Laura Kunst toonde aan dat autonomieversterkende therapie even effectief kan zijn als CGT.
 • Medisch specialisten: inhalen uitgestelde zorg lukt niet 22 oktober 2021
  Het gaat niet goed met het inhalen van door corona uitgestelde zorg, stellen medisch specialisten. Met de oplopende besmettingen en mogelijk opnieuw overbelasting van de ziekenhuiszorg voor de deur komt de zogenoemde 'inhaalzorg' alleen maar verder onder druk te staan.
 • Download het magazine: Zicht op zorglogistiek 22 oktober 2021
  Vul hieronder uw gegevens in en ontvang het magazine ‘Zicht op zorglogistiek’ van PostNL in uw mailbox:
 • WZA en Interzorg gaan medicijnresten in afvalwater verminderen 22 oktober 2021
  Het convenant Netwerk Medicijnresten Noord-Nederland heeft zich als doel gesteld om de medicijnresten in het afvalwater te verminderen. Tijdens de Week van het Water tekenen ook het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Interzorg Noord-Nederland het convenant. 
 • Wietske Vrijland lid rvt Bevolkingsonderzoek Nederland 21 oktober 2021
  Wietske Vrijland is per 1 oktober 2021 toegetreden tot de raad van toezicht van Bevolkingsonderzoek Nederland. Zij volgt Harald Hoekstra op, wiens termijn is afgelopen. Vrijland neemt de portefeuille Kwaliteit en Veiligheid op zich.
 • Trajectum heeft nieuwe voorzitter rvb 21 oktober 2021
  Dick de Wit is 1 september gestart als voorzitter van de raad van bestuur van Trajectum. Hij volgt voormalig bestuursvoorzitter Marjolein Bolt op die per 1 september is gestart als voorzitter van de raad van bestuur van Amerpoort.
 • Nog steeds meer amputaties dan voor de coronacrisis 21 oktober 2021
  Nog steeds worden er veel meer amputaties verricht dan voor de coronacrisis, zegt voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging Sjoerd Bulstra. Reden daarvoor is de uitgestelde zorg tijdens de pandemie.
 • Meer dan 5.000 nieuwe coronagevallen 21 oktober 2021
  Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5.223 toegenomen, meldt het RIVM. Het is voor het eerst in ongeveer drie maanden dat het aantal nieuwe besmettingen op één dag boven de 5.000 uitkomt.
 • Podcast Voorzorg: Wie profiteert van digitale zorg? 21 oktober 2021
  De zorg digitaliseert in hoog tempo, maar een grote groep patiënten heeft onvoldoende mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Sytse Wilman schreef een reeks artikelen over digitale toegankelijkheid van de zorg en bespreekt zijn bevindingen in een nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg: redacteur aan tafel.