RSS SKIPR RSS-feed

 • Inspectie onderzoekt huisartsenketen Centric Health 21 januari 2023
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een onderzoek ingesteld naar huisartsenketen Centric Health, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.
 • NVZ biedt 5 procent meer loon in nieuwe cao, bonden boos 20 januari 2023
  De NVZ biedt per 1 februari 5 procent meer loon in een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel. Op 1 februari volgend jaar komt daar 4 procent bovenop, maar niet voor iedereen.
 • Inspectie: kijk naar kansengelijkheid bij selectie studenten 20 januari 2023
  Hogescholen en universiteiten moeten hun selectiemethoden voor toelating van studenten onder de loep houden. Dat zegt de onderwijsinspectie. Er is tussen opleidingen weinig overeenkomst als het om selectie gaat. Opleidingen in het hoger onderwijs mogen van de wet zelf bepalen hoe ze selecteren, maar kansengelijkheid staat óók in de wet en de vraagt rijst of […]
 • VGN waarschuwt voor problemen in de complexe gehandicaptenzorg 20 januari 2023
  De zorg voor de groep van 14.000 mensen met een zware verstandelijke beperking dreigt problematisch te worden, zo waarschuwt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).
 • Minder dan 400 coronapatiënten in de ziekenhuizen 20 januari 2023
  Ziekenhuizen behandelen steeds minder mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Het totale aantal opgenomen patiënten is vrijdag gezakt tot onder de 400.
 • Digitaal dagboek moet psychische klachten na IC-opname verminderen 20 januari 2023
  Met een digitaal dagboek wil het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) patiënten en familieleden helpen bij de verwerking van een IC-opname. Het RKZ hoopt daarmee de kans op psychische klachten bij voormalige IC-patiënten te verminderen, laat het ziekenhuis weten in het Haarlems Dagblad.
 • Voorzitter ZN: Polarisatie in debat over de zorg neemt toe 20 januari 2023
  Dirk Jan van den Berg, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maakt zich zorgen over de polarisatie in het debat over de zorg en de contractering. Hij roept op tot meer samenwerking en een ‘schouder-aan-schoudermentaliteit’. Dit is nodig om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden, schrijft hij op de website van ZN.
 • Zorgkantoren hebben eerste schets van Wlz-inkoop 2024 20 januari 2023
  Zorgkantoren hebben de hoofdlijnen gepresenteerd voor het nieuwe inkoopbeleid voor de langdurige zorg, meldt Zorgverzekeraars Nederland.  Centraal staat onder meer een regionale aanpak met aandacht voor innovatie, kwaliteit, verduurzaming, bedrijfsvoering, maar ook het aanjagen van verduurzaming. 
 • Nieuwe toezichthouders en rvt-voorzitter bij Leviaan 20 januari 2023
  Richard Janssen volgt Liesbeth Halbertsma op als voorzitter van de raad van toezicht van Leviaan. Janssen was tot januari vicevoorzitter van de raad. Daarnaast treden Jaap van Weeghel en Audrey van Schaik toe tot de raad van toezicht van Leviaan.
 • Toch doorstart voor failliete medicijnfabriek InnoGenerics 20 januari 2023
  De failliete medicijnfabriek InnoGenerics in Leiden maakt toch een doorstart, meldt de curator. Een leverancier van grondstoffen voor medicijnen uit Ter Apel, Ofichem Groep, neemt het bedrijf in afgeslankte vorm over.
 • Woonzorg Nederland: ‘Subsidie voor bouw ouderenwoningen ligt nog op de plank’ 20 januari 2023
  Een deel van de financiering voor de 290.000 ouderenwoningen van VWS-minister Helder en minister De Jonge voor Volkshuisvesting moet nog beschikbaar komen. Het gaat om 320 miljoen euro voor 20.000 seniorenwoningen in de sociale en middenhuur, die woningcorporaties, waaronder Woonzorg Nederland, voor 2030 zouden moeten bouwen.
 • Lift omhoog geschoten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 20 januari 2023
  Afgelopen weekend is onbedoeld een lift omhoog geschoten in het A-gebouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In de lift waren op dat moment geen mensen aanwezig en er is dan ook niemand gewond geraakt. Doordat de veiligheidssystemen direct in werking traden, is de schade beperkt gebleven.
 • Onderzoek: wakker blijven tijdens Parkinsonoperatie niet nodig 20 januari 2023
  Een hersenoperatie bij mensen met Parkinson waarbij de patiënt normaal wakker moet blijven, kan volgens promovendus Saman Vinke van het Radboudumc in Nijmegen ook onder narcose. Daardoor is het mogelijk om twee in plaats van één zo'n ingreep per dag uit te voeren. Ook lijken vrouwen vaker te kiezen voor de behandeling als deze onder […]
 • Joba van den Berg: onbegrijpelijk dat minister Kuipers NZa-advies kinderhartchirurgie negeert 20 januari 2023
  CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het onbegrijpelijk dat minister Ernst Kuipers het advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de concentratie van de kinderhartchirurgie negeert, schrijft zij in een opiniestuk. De NZa adviseert de minister juist om concentratie uit te stellen. 
 • Martijn Kilsdonk nieuwe directeur Huisartsencoöperatie West-Brabant 20 januari 2023
  Martijn Kilsdonk wordt de nieuwe algemeen directeur van Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB). Hij volgt Irma van der Pluijm op. 
 • Juristen FMS en LAD behandelden 2.600 juridische vragen in 2022 20 januari 2023
  De juristen van het Kennis- en dienstverleningscentrum van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de LAD behandelden in 2022 in totaal 2.590 juridische vragen en dossiers van medisch specialisten en andere zorgverleners.
 • VWS neemt advies over: geen coronaprik voor gezonde kinderen 20 januari 2023
  Gezonde kinderen van 5 tot 11 jaar kunnen geen coronaprik meer  halen. Kinderen met een verhoogd medisch risico krijgen het vaccin nog wel aangeboden, zo heeft zorgminister Ernst Kuipers besloten. Hij neemt daarmee het advies van de Gezondheidsraad over.
 • Maximum eigen risico van 150 euro voor zorgbehandeling per 2025 20 januari 2023
  Patiënten gaan vanaf 2025 per medische behandeling maximaal 150 euro aan verplicht eigen risico betalen. Nu zijn patiënten vaak in een klap 385 euro kwijt; het huidige maximum aan verplicht eigen risico. De hervorming van het verplicht eigen risico werkt zowel drempelverlagend als prikkelverhogend, blijkt uit de brief die zorgminister Ernst Kuipers naar de Tweede Kamer […]
 • Marga Klompé wil bedden Streekziekenhuis gebruiken voor revaliderende ouderen 19 januari 2023
  Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé ondertekenden op 12 januari een intentieovereenkomst. Als onderdeel hiervan gaan de zorgaanbieders onder meer samenwerken bij de revalidatie van cliënten. 
 • IGJ: Gehandicaptenzorg schiet tekort in aanpak infectiepreventie 19 januari 2023
  Zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg schieten tekort bij het tegengaan van infectieziektes, oordeelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een rapport na bezoek aan tien grote instellingen.