RSS SKIPR RSS-feed

 • Albert Schweitzer boekt resultaat van ruim 35 miljoen over 2021 3 juni 2022
  Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft een resultaat van ruim 35 miljoen euro geboekt over 2021 door enkele meevallers. Zo leverde de verkoop van een deel van de ziekenhuiszone aan de Canadese investeringsmaatschappij NorthWest Healthcare Properties het ziekenhuis 23 miljoen euro op. 
 • IGJ: aanwijzing voor thuiszorgorganisatie Lobie Care 3 juni 2022
  De IGJ heeft thuiszorgaanbieder Lobie Care uit Utrecht een aanwijzing gegeven, omdat de zorg niet aan de normen van de inspectie voldoet. Lobie Care krijgt twee maanden de tijd om de kwaliteit van zorg op orde te brengen.
 • Radboudumc opent nieuwbouw met geavanceerde isolatie-units 3 juni 2022
  Het Radboudumc heeft deze week de nieuwbouw van Gebouw P voor longinfectieziekten en Gebouw L voor longrevalidatie in gebruik genomen. In Gebouw P is ook een hypermoderne high-level isolatie-unit opgenomen.
 • Medisch directeur Amalia Kinderziekenhuis in rvt Kinderpalliatieve Zorg 3 juni 2022
  Op voordracht van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde is Jan Peter Rake, medisch directeur van het Amalia Kinderziekenhuis, toegetreden tot de raad van toezicht van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.
 • Bravis 6,8 miljoen euro in de plus 3 juni 2022
  Het Bravis ziekenhuis heeft in 2021 6,8 miljoen euro overgehouden, ongeveer evenveel als in de jaren ervoor, schrijft omroep Ons West Brabant. Bravis is er trots op dat het boekjaar 2021 is afgesloten met een positief resultaat. Vooral doordat er door de coronacrisis extra kosten waren. Maar die zijn opgevangen met financiële regelingen van de […]
 • Landelijke Functionaliteit Infectieziekten moet bestrijding nieuwe pandemie beter regelen 3 juni 2022
  Een landelijke organisatie moet ervoor zorgen dat Nederland beter is voorbereid op een nieuwe pandemie, en ervoor zorgen dat de bestrijding van een nieuwe uitbraak centraler wordt geregeld. Zorgminister Ernst Kuipers komt met een plan voor zo'n Landelijke Functionaliteit Infectieziekten (LFI). Oprichting van het instituut is in eerdere rapporten geadviseerd.
 • Aantal mensen met corona in ziekenhuizen neemt nog iets verder af 3 juni 2022
  Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen neemt nog steeds iets verder af, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Precies een week geleden dook het cijfer onder de grens van 400 en kwam het uit op 370. Nu komt het aantal opgenomen mensen met corona uit op 321.
 • Podcast De Nulpraktijk: ‘Huisartsenzorg moet uit negatieve sfeer’ 3 juni 2022
  Hoe ziet de huisartsenpraktijk van de toekomst er uit? Met die vraag houden huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal zich bezig. Ze zetten een nieuwe academische praktijk op in een nieuwe wijk in Amsterdam Zuidoost. De nieuwe podcast-serie De Nulpraktijk volgt dit proces. De eerste aflevering is nu beschikbaar.
 • Vereniging Eigen Huis: ‘Bouw snel meer seniorenwoningen’ 3 juni 2022
  Vereniging Eigen Huis (VEH) doet een oproep aan de overheid en aan gemeenten: maak werk van de bouw van geschikte woningen voor ouderen. Er is nu een tekort van 350 duizend levensloopbestendige woningen en dat aantal loopt verder op, zegt de VEH. “Onderken dit tekort en zet dit snel om in doelgericht beleid."
 • Noodkreet: jeugdstrafrecht in de knel 3 juni 2022
  Kinderrechters vrezen dat de kans toeneemt op herhaling van de soms ernstige delicten waarvoor zij jongeren veroordelen, schrijft de Volkskrant. Er is steeds vaker geen tijdige of juiste hulp voor die jongeren.
 • Dit jaar al veel minder baby’s geboren 3 juni 2022
  De eerste vier maanden van dit jaar zijn er vele duizenden baby’s minder geboren dan in voorgaande jaren. Het verschil met de geboortegolf van 2021 is zelfs opvallend groot, maar ook vergeleken met 2020 en 2019 worden minder kinderen geboren in Nederland. Dat meldt De Gelderlander.
 • Zorgminister Kuipers wil stervenswens ouderen voorkomen 3 juni 2022
  Ernst Kuipers, minister van VWS namens D66, wil voorkomen dat ouderen die niet ernstig ziek zijn, toch een stervenswens hebben. "Daar blijf ik me voor inzetten", zei Kuipers in zijn eerste Kamerdebat over medisch-ethische kwesties, waaronder euthanasie. Dat doet hij terwijl in de maatschappij en in de politiek volop discussie wordt gevoerd over verdergaande hulp […]
 • GGzE start een Expertisecentrum Forensische Ervaringsdeskundigheid 3 juni 2022
  GGzE start een Expertisecentrum Forensisch Ervaringsdeskundigheid (EFEd). Het centrum, onderdeel van de Woenselse Poort, is bedoeld om alle ervaring en kennis op dit gebied bij elkaar te brengen en door te ontwikkelen. Binnen het expertisecentrum gaan ervaringsdeskundigen, forensische zorgverleners en ketenpartners nauw samenwerken.
 • Traumaheli UMCG verloor motorluik tijdens vlucht in februari 3 juni 2022
  Op 7 februari heeft een traumahelikopter van het UMCG een motorluik verloren tijdens een vlucht boven Eelde. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) is nog bezig met het onderzoek, maar bestempelt het al als een ‘ernstig incident’.
 • ‘Samen beslissen werkt ook voor zorgverleners’ 2 juni 2022
  Dat zegt Dirk Ubbink, hoogleraar evidence-based medicine en shared decision-making aan Amsterdam UMC. Hij ondersteunt de campagne Samen Beslissen, die zorgverleners en patiënten stimuleert samen te kiezen voor een behandeling of bepaalde zorg. In nauwe afstemming bespreken ze de voor- en nadelen van verschillende behandelopties, en de persoonlijke waarden en voorkeuren van de patiënt. In […]
 • Bestuurder Marcel Visser van JBZ naar Máxima MC 2 juni 2022
  Marcel Visser stopt als lid raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij zal als interim bestuurder toetreden tot de rvb van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.
 • VWS zet duo in om IZA-onderhandelingen vlot te trekken 2 juni 2022
  Twee topambtenaren van VWS, Barbara Goezinne en Klaas Beniers, nemen per direct de leiding over van de onderhandelingen van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Dat was nodig na het plotselinge vertrek afgelopen dinsdag van directeur-generaal Ronnie van Diemen.
 • Woonzorgcentrum voor blinden failliet verklaard 2 juni 2022
  De Rechtbank Gelderland heeft op 2 juni het faillissement van Het Schild in Wolfheze, een specialistisch woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden, uitgesproken. De zorgorganisatie verkeerde al jaren in financiële nood. Het Schild gaat op zoek naar een oplossing waarbij de bewoners op de locatie kunnen blijven wonen. Onduidelijk is wat de gevolgen voor het personeel […]
 • Noord-Holland Noord start proef met twee netwerkdossiers in ouderenzorg 2 juni 2022
  Aanbieders van ouderenzorg in Noord-Holland Noord starten een pilot met een netwerkdossier waarin zorgverleners van verschillende organisaties digitaal kunnen samenwerken. Samen met leverancier HINQ worden twee proefdossiers ingericht.
 • Bestuurswissel in Ommelander Ziekenhuis 2 juni 2022
  Per 1 juli vindt er een wisseling plaats in de raad van bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG). Bas Wallis de Vries, nu lid rvb medische zaken, wordt bestuursvoorzitter. De huidige voorzitter Hennie Sanders wordt per 1 juli lid rvb met de financiële en bedrijfsmatige portefeuilles.