RSS SKIPR RSS-feed

 • Vakbonden stoppen overleg over aanpassen loon gehandicaptenzorg 9 mei 2023
  De onderhandelingen over aanpassing van de salarissen in de gehandicaptenzorg zijn gestopt. Bij het eerste overleg hebben de vakbonden het overleg verlaten. Ze waren niet tevreden met het bod van de werkgevers, laten FNV en NU'91 weten.
 • MIT-voorzitter: registratie gevallen langdurige covid waardevol 9 mei 2023
  De voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT), Jolande Sap, zou een volledige registratie van de gevallen van langdurige covid erg waardevol vinden. Op die manier kunnen we een representatief beeld krijgen van de omvang van de groep en de mate van de klachten.
 • Studie: trans mensen hebben meer nodig dan alleen medische zorg 9 mei 2023
  De zorg voor trans personen voldoet niet aan de behoefte van deze groep, stelt de Nijmeegse Radboud Universiteit op basis van onderzoek. Op dit moment heeft alleen de specialistische, medische zorg voldoende kennis en aandacht in huis om trans personen te helpen. Die "fuik" draagt bij aan de toenemende vraag naar dit soort zorg, terwijl […]
 • Nieuwe organisatie moet transgenderzorg toegankelijker maken 9 mei 2023
  De transgenderzorg moet worden verbeterd en toegankelijker worden gemaakt, vindt zorgminister Ernst Kuipers. Om de samenwerking en de coördinatie tussen alle betrokken partijen te ondersteunen, zoals de zorg en het onderwijs, wil het kabinet een onafhankelijke en verbindende organisatie voor transgenderzorg oprichten.
 • Meer zorg voor trans mensen nodig, maar onduidelijk hoeveel 9 mei 2023
  Hoeveel extra zorg voor transgender personen komende jaren nodig gaat zijn, is onduidelijk. Maar dát er capaciteit bij moet komen om aan de vraag te voldoen is helder, stelt onderzoeksbureau SiRM.
 • ‘Criminelen gebruiken zorg als dekmantel’ 9 mei 2023
  Werken als zzp-er in de zorg is te aantrekkelijk voor criminelen.
 • Minister Kuipers weigert huisartsen extra geld voor Meer Tijd Voor De Patiënt 9 mei 2023
  Extra financiële middelen vanuit VWS om Meer Tijd Voor De Patiënt in te richten in de huisartsenpraktijk, zitten er voorlopig niet in.
 • Winkel voor een baan in de zorg 9 mei 2023
  Utrechtzorg opent een nieuwe vestiging van de ‘Ik Zorg Shop’ in het centrum van Utrecht. De Ik Zorg Shop is een shop-in-shop van zorgorganisaties. Het is een fysieke plek waar geïnteresseerden in een loopbaan in zorg en welzijn binnen kunnen stappen voor meer informatie, inspiratie en een baan.
 • ‘Wmo-toezicht moet regionaal georganiseerd worden’ 9 mei 2023
  Het toezicht op zorg vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) moet regionaal georganiseerd worden. Dat stellen betrokken partijen, waaronder VWS en gemeenten, voor. Het is toezicht zou daarmee effectiever worden en beter zicht op aanbieders die regionaal actief zijn. Het is bovendien minder belastend voor zorgaanbieders en kleine gemeenten.
 • Kempenhaeghe benoemt nieuwe bestuurder 9 mei 2023
  Erwin van Geenen gaat op 15 augustus aan de slag als bestuurslid bij epilepsiecentrum Kempenhaeghe.
 • Oud-directielid Mediq wordt bestuurder bij Beweging 3.0  9 mei 2023
  Gerben Douma, directielid Mediq Benelux, start per 1 juni aanstaande en volgt daarmee bestuurder Micha van Akkeren op.
 • Inspectie: publieke gezondheidszorg bij GGD’en onder grote druk 9 mei 2023
  GGD'en hebben "een groot tekort" aan medisch personeel, schrijft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. "De houdbaarheid van kwalitatief goede, veilige en toegankelijke publieke gezondheidszorg staat onder grote druk."
 • Zorgsector publiceert richtlijn psychische ondersteuning zorgprofessionals 9 mei 2023
  De landelijke richtlijn geldt als de algemene standaard voor psychische ondersteuning van zorgprofessionals, zowel in tijden van crisis als bij ingrijpende gebeurtenissen in de dagelijkse praktijk.
 • Amsterdamse huisartsen willen dat basisarts het spreekuur doet 9 mei 2023
  Amsterdamse huisartsen willen tijdens hun spreekuur vaker basisartsen inzetten. Zo winnen ze zelf meer tijd voor patiënten met complexere problematiek en willen ze basisartsen voor het vak interesseren, schrijft Het Parool.
 • Universiteit Maastricht wil af van hoogleraar om ongewenst gedrag 9 mei 2023
  De Universiteit Maastricht is een ontslagprocedure gestart tegen een hoogleraar van de faculteit Health, Medicine and Life sciences.
 • Diabetes Fonds wil duurzame aanpak van diabetescrisis 9 mei 2023
  Het Diabetes Fonds wil gezonde leefstijl als eerste behandeling bij mensen met diabetes type 2. Het gezondheidsfonds doet daarom een dringende oproep aan de politiek, beleidsmakers, zorgverzekeraars en zorgprofessionals om mensen met diabetes type 2 in plaats van medicijnen, als eerste behandeling hulp bij een gezondere leefstijl te bieden.
 • ACM verschaft huisartsen duidelijkheid over weigeren en verdelen van patiënten 8 mei 2023
  Huisartsen mogen met elkaar overleggen om een plek te vinden voor een overstappende patiënt als er sprake is van een tekort aan huisartsen en volle huisartsenpraktijken. Dit laat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) weten na meldingen van patiënten die niet kunnen overstappen naar bepaalde huisartsen.
 • VWS maakt werk van nieuwe inlogmiddelen voor zorgprofessionals 8 mei 2023
  Het ministerie van VWS wil af van de Unieke Zorgverlener Identificatie (UZI)-pas. Het is begonnen de Wet aanvullende bepaling verwerking persoonsgegevens (Wabvpz) aan te passen, zodat zorgprofessionals zich op termijn kunnen identificeren met meer gebruiksvriendelijke middelen, zoals DigiD en touch-ID.
 • UMCG stapt in Medical Drone Service 8 mei 2023
  Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) sluit aan bij het consortium Medical Drone Service. Het ziekenhuis wil onderzoeken of de onbemenste vliegtuigjes de zorg dichter bij de patiënt brengen en sneller, duurzamer en betrouwbaarder medische producten, zoals bloedzakken, medicatie en bloedmonsters, te vervoeren.
 • ETZ lanceert bordspel BeddenBende om doorstroom te bevorderen 8 mei 2023
  Om de beddencapaciteit optimaal te benutten, heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) een bordspel ontwikkeld. “Doel van BeddenBende is medewerkers bewust te maken van de complexiteit van het opname- en ontslagbeleid”, vertelt projectleider integraal capaciteitsmanagement Loes Clephas.