RSS Nieuws – RSS feed van de IGJ

 • Last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten voor ggz-zorgverlener de heer C. Roest 1 september 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zorgverlener C. Roest uit Woudenberg een last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten opgelegd. Hij voldoet niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen. De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. 
 • Inspectie: betere hygiëne in Ter Apel 30 augustus 2022
  Er komen voorzieningen die de hygiëne bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel op peil brengen. Er zijn of komen extra en schone wc’s, douches en wasbakken, veldbedden en slaapzakken. Het sanitair wordt ook schoon gehouden. Het uiteindelijke doel is dat er geen mensen meer hoeven te wachten op het terrein voor het aanmeldcentrum. […]
 • Inspectie slaat alarm over situatie in Ter Apel 26 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft vandaag alarm geslagen bij minister Kuipers (VWS) en bij de voorzitter van de veiligheidsregio Groningen over de situatie op het terrein buiten het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. 
 • Inspecties onderzoeken overlijden baby in Ter Apel 24 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoeken het overlijden van een baby in Ter Apel. De baby overleed vanochtend in een sporthal die dienst doet als noodopvang voor asielzoekers in Ter Apel, gemeente Westerwolde.
 • Einde verscherpt toezicht voor Compass uit regio Nijmegen, want de zorg is gestopt 23 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Compass B.V. beëindigd. Compass bood opvang en hulp aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. De ggz-aanbieder in regio Nijmegen heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer.
 • Verscherpt toezicht voor Stichting Kindvoorop 18 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Kindvoorop uit Glanerbrug (gemeente Enschede) onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie concludeert dat er tekortkomingen zijn bij Kindvoorop en dat er te weinig gestuurd wordt op verbetering hiervan. Kindvoorop moet binnen een half jaar onder het toeziend oog van de inspectie maatregelen nemen om de jeugdhulp te verbeteren.
 • Last onder dwangsom voor JAR Zorg in Rotterdam 15 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgaanbieder voldoet niet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is. 
 • Einde aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland in regio Amersfoort en Zeist 15 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.) beëindigd. De thuiszorgorganisatie heeft de afgelopen vier maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.
 • Einde aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen 15 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen beëindigd. De behandelaar van cliënten met psychische problematiek heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgedragen. De zorgaanbieder is daarom geen zorgverlener meer.
 • Stappen gezet in verbetering tijdelijke Rijks JJI Horsterveen 11 augustus 2022
  Het verblijf, de behandeling en het onderwijs van jongeren in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) locatie Horsterveen in Evertsoord voldoen aan de basisvereisten1. De vier toezichthoudende inspecties zien dat medewerkers en directie door hard werken een basis hebben gelegd voor onder meer de behandeling, zorg en een gezamenlijk dagprogramma van de RJJI en school. Horsterveen […]
 • Nationaal Hitteplan in de zorg 9 augustus 2022
  Per woensdag 10 augustus 2022 activeert het RIVM het Nationaal Hitteplan. Het Nationaal Hitteplan is erop gericht om organisaties, professionals en vrijwilligers tijdig te attenderen dat er aanhoudend warm weer voorspeld is waarbij bijvoorbeeld maatregelen nodig zijn ter bescherming van kwetsbare groepen. Op deze manier kunnen ongemakken en gezondheidsproblemen worden verminderd en (waar mogelijk) voorkomen. 
 • Veilige zorg in schoonheidssalons, maar kwaliteit kan omhoog 9 augustus 2022
  Een serie van 18 inspectiebezoeken aan schoonheidssalons heeft een gematigd positief beeld opgeleverd van de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Er zijn geen grote misstanden aangetroffen. Voorbehouden handelingen, zoals het toedienen van fillers en botox met behulp van een naald, gebeurden in alle gevallen door een arts. 
 • Aanwijzing voor thuiszorgorganisatie Rochayda Care in Den Haag 8 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft thuiszorgorganisatie Rochayda Care in Den Haag een aanwijzing gegeven. Het is Rochayda Care eerder niet gelukt om tijdens het verscherpt toezicht te voldoen aan de normen voor goede zorg. Rochayda Care mag geen nieuwe cliënten meer aannemen, en moet binnen 2 maanden de tekortkomingen hebben weggenomen.
 • Medische zorg in crisisnoodopvang asielzoekers onder enorme druk 3 augustus 2022
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziet dat de medische zorg aan asielzoekers in crisisnoodopvanglocaties ernstig lijdt onder de huidige crisisomstandigheden. De zorg beperkt zich soms tot spoedhulp. Dat is minder dan de gewone medische zorg waarop iedereen recht heeft. Ook minder dan de medische zorg die asielzoekerscentra en ‘gewone’ noodopvanglocaties bieden. In de crisis-noodopvang […]
 • Verkeerd boetebedrag 3 augustus 2022
  Door een computerfout bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben 65 zorgbedrijven recent een te hoog betaalverzoek van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) gekregen naar aanleiding van een verbeurde dwangsom. Deze bedrijven kregen een boete omdat ze niet hebben voldaan aan de wettelijke verplichting hun jaarverantwoording over 2020 in te leveren.