RSS Nieuws – RSS feed van de IGJ

 • Einde verscherpt toezicht voor Gouden Zorg uit Hengelo, want de zorg is gestopt 15 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Gouden Zorg beëindigd. De thuiszorgaanbieder uit Hengelo is gestopt met het verlenen van zorg.
 • Aanwijzing voor PZP Health Care uit Rotterdam 12 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft PZP Health Care een aanwijzing gegeven. De thuiszorg die PZP Health Care biedt in de omgeving van Rotterdam en Capelle aan den IJssel vertoont al langere tijd tekortkomingen. PZP Health Care moet binnen 4 maanden aan de normen uit de aanwijzing voldoen.
 • Last onder dwangsom voor Stichting Royality4Care in Den Haag 6 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Royality4Care een last onder dwangsom opgelegd. Royality4Care biedt wijkverpleging in omgeving Den Haag. De verpleging en verzorging die de stichting biedt, voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Royality4Care moet alsnog direct de zorg staken.
 • Einde verscherpt toezicht voor Passion Zorg en Welzijn in Den Haag, want de zorg is gestopt 1 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Passion Zorg en Welzijn  (Passion Zorg) in Den Haag beëindigd. De Haagse thuiszorgaanbieder heeft de zorgverlening gestopt.
 • Verscherpt toezicht voor De Vrede Thuiszorg in Veldhoven 1 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft De Vrede Thuiszorg in Veldhoven onder verscherpt toezicht gesteld. De Vrede biedt persoonlijke verzorging en verpleging in de omgeving van Eindhoven en Tilburg. De inspectie constateerde tekortkomingen in de zorg die De Vrede verleent. De tekortkomingen moet de thuiszorgaanbieder binnen 6 maanden wegnemen. 
 • Aanwijzing voor Zorg De HOSTHE in Onstwedde 1 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zorg De HOSTHE (Zorg de Hosthe) een aanwijzing gegeven. Zorg de Hosthe biedt 24-uurs zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorg die Zorg de Hosthe biedt toont tekortkomingen. Zorg de Hosthe moet binnen 4 maanden voldoen aan de normen die zijn opgenomen in de aanwijzing. Tot […]
 • Aanwijzing met cliëntenstop voor ’t Pluspunt in Creil 1 februari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft ’t Pluspunt in Creil een aanwijzing gegeven. De jeugdhulp die ’t Pluspunt biedt aan jongeren voldoet niet aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp. Hierdoor ontstaan grote risico’s voor de jeugdigen. ’t Pluspunt moet binnen 3 maanden aan deze normen voldoen. Tot die tijd mag ’t Pluspunt geen nieuwe […]
 • Aanwijzing voor Zeker met Zorg te Helmond 25 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zeker met Zorg een aanwijzing gegeven. Zeker met Zorg biedt verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp in Helmond en omgeving. De zorg die Zeker met Zorg biedt voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Zeker met Zorg moet binnen 3 maanden aan de aanwijzing voldoen.
 • Verscherpt toezicht voor Stichting Phusis in Hoogersmilde 24 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Phusis, locatie De Bosweg, onder verscherpt toezicht gesteld. De Bosweg is een zorgboerderij waar cliënten wonen en werken. De inspectie ziet tekortkomingen in de zorg die Phusis daar biedt. Phusis moet deze tekortkomingen binnen 6 maanden wegnemen.
 • Zicht op verbeteringen in het Wmo-toezicht 17 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziet volop kansen voor verbeteringen in het toezicht op de hulp en ondersteuning die gemeenten bieden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vooral waar het gaat om regionale samenwerking, de onafhankelijke rol van de toezichthouder, het versterken van het proactieve toezicht en  transparantie over en verantwoording van de keuzes […]
 • Minder vrijheidsbeperking in JeugdzorgPlus (gesloten jeugdzorg), niet overal passende hulp 17 januari 2024
  JeugdzorgPlus-locaties werken aan het terugdringen van vrijheidsbeperkende maatregelen. We zien dat er minder vrijheidsbeperkende maatregelen gebruikt worden, maar dit lukt nog niet overal even goed. De locaties voldoen niet aan de eigen veldnormen hierover. Ook lukt het niet om aan alle jeugdigen de juiste, passende hulp te bieden. Dit blijkt uit de eerste 7 rapporten […]
 • Einde aanwijzing voor IMMUNO LAB in Hulst, omdat de zorgverlening is gestopt 15 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing met preventieve last onder dwangsom voor IMMUNO LAB beëindigd. Dit omdat de zorgaanbieder is gestopt met het verlenen van zorg. 
 • IGJ legt maatregelen op aan leveranciers en zorgprofessionals voor onvoldoende nakomen van regels voor gunstbetoon 11 januari 2024
  Het geven van een training of het testen van een nieuw medisch hulpmiddel; leveranciers van medische hulpmiddelen en zorgprofessionals werken vaak samen. Hiervoor gelden wettelijke regels en een eigen gedragscode. Afspraken over samenwerking moeten schriftelijk zijn vastgelegd. Tijdens inspectiebezoeken constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat zowel leveranciers van medische hulpmiddelen als zorgprofessionals zich niet […]
 • Verscherpt toezicht voor Goed en Welzorg in Eindhoven 11 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Goed en Welzorg (Reliance Care B.V.) onder verscherpt toezicht gesteld. Goed en Welzorg biedt persoonlijke verzorging en verpleging in Eindhoven. De zorg en hulp die de thuiszorgorganisatie biedt vertoont tekortkomingen. Die tekortkomingen moet Goed en Welzorg binnen 6 maanden wegnemen.
 • Verscherpt toezicht voor de Mutsaersstichting in Venlo 11 januari 2024
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de Mutsaersstichting te Venlo onder verscherpt toezicht gesteld. De Mutsaersstichting biedt hulp aan jongeren en hun gezinnen in Limburg en Noord-Brabant. Die jeugdhulp vertoont op het moment van toezicht grote tekortkomingen, verbetering is noodzakelijk. De Mutsaersstichting moet die tekortkomingen binnen 6 maanden wegnemen.