RSS Nieuws – RSS feed van de IGJ

 • Last onder dwangsom voor Relaunch Nederland in Tiel 28 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Relaunch Nederland in Tiel een last onder dwangsom opgelegd. Relaunch voldoet toch niet aan een eerder opgelegde aanwijzing om geen zorg meer te verlenen. Relaunch biedt nog zorg aan een cliënt. Bovendien voldoet Relaunch niet aan veel andere eisen over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.
 • Inspecties positief over plan voor jeugdbescherming in Zeeland 25 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid constateren dat de tweede fase van het plan van Jeugdbescherming west om bestuurlijk te fuseren met Intervence volledig en realistisch is. Het biedt genoeg garanties voor een toekomstbestendige jeugdbescherming in Zeeland.
 • Warm weer? Let op bij test- en vaccinatielocaties 24 juni 2021
  Test- én vaccinatielocaties moeten bij hoge buitentemperaturen extra opletten. Zowel bij het testen op het coronavirus als het vaccineren tegen het coronavirus is het van belang dat de gebruikte materialen niet te warm worden. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanbieders van testen en vaccinaties gevraagd hier extra op te letten en zich indien […]
 • Einde aanwijzing aan Stichting Dahlion uit Zeist, want de zorg is gestopt 21 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan thuiszorgorganisatie Stichting Dahlion uit Zeist beëindigd, omdat Dahlion is gestopt.
 • AZR-Zorg voldoet niet volledig aan last onder dwangsom 17 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd start het traject voor het innen van de verschuldigde dwangsom die AZR-Zorg b.v. is opgelegd. AZR, een thuiszorgaanbieder in Zuid-Holland, voldoet wel aan zes van de zeven onderdelen van de last onder dwangsom, maar nog niet aan het laatste onderdeel van de norm over medicatieveiligheid.
 • Einde last onder dwangsom voor DKB Thuiszorg in Hengelo 10 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de last onder dwangsom bij DKB Thuiszorg beëindigd. DKB Thuiszorg heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.
 • Aanwijzing en last onder dwangsom voor A&G Thuiszorgbureau beëindigd 8 juni 2021
  A&G Thuiszorgbureau (A&G) in Capelle aan den IJssel voldoet aan de door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd opgelegde last onder dwangsom en aanwijzing. Tijdens de afronding van dit traject is A&G failliet verklaard. De inspectie volgt de ontwikkelingen zoals een zorgvuldige cliëntenoverdracht intensief.
 • Inspectie volgt overdracht jeugdbeschermingszaken Briedis intensief 3 juni 2021
  Nu Briedis Jeugdbeschermers failliet is kijkt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd of een zorgvuldige overdracht van jeugdigen met een jeugdbeschermingsmaatregel plaatsvindt. Briedis was een coöperatie van jeugdbeschermers, vooral actief in de Gooi & Vechtstreek en Zeeland.
 • Aanwijzing voor Centrum Zorg en Welzijn b.v. in Den Haag 3 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Centrum Zorg en Welzijn b.v. in Den Haag een aanwijzing gegeven. Zorg en Welzijn biedt thuiszorg in vooral Den Haag, Voorburg en Leidschendam. Er zijn tekortkomingen in de kwaliteit en de veiligheid van de zorg die leiden tot risico’s.
 • Einde aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen 2 juni 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen beëindigd. Sharaida heeft de afgelopen maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.
 • Last onder dwangsom voor DKB Thuiszorg in Hengelo 31 mei 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft DKB Thuiszorg B.V. in Hengelo een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgorganisatie voldoet niet aan een eerder opgelegde aanwijzing.
 • Last onder dwangsom voor Participeer 010 B.V 26 mei 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Participeer 010 B.V. een last onder dwangsom opgelegd voor het overtreden van de medewerkingsplicht. Participeer 010 biedt ondersteuning aan kinderen met een beperking in de thuissituatie, op school of in een woonvoorziening.
 • Vanaf vandaag strengere regels voor nieuwe medische hulpmiddelen 26 mei 2021
  De nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen is vanaf vandaag van toepassing. Dat betekent dat medische hulpmiddelen aan nog strengere eisen moeten voldoen voor ze op de Europese markt mogen komen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet voor Nederland toe op deze wetgeving.
 • Last onder dwangsom voor Academie Duurzame Zorg 25 mei 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Academie Duurzame Zorg een last onder dwangsom opgelegd voor het overtreden van de medewerkingsplicht. Academie Duurzame Zorg in Utrecht is geregistreerd als thuiszorgaanbieder.
 • IGJ vraagt ervaringen burgers met vaccineren 21 mei 2021
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vraagt burgers naar hun ervaringen met de vaccinatie tegen COVID-19 op de priklocaties van de GGD. Dat doet ze via een digitale vragenlijst. Inmiddels hebben 6383 burgers vanuit in totaal 104 priklocaties de digitale vragenlijst van IGJ ingevuld na hun vaccinatie tegen COVID-19.